L’Ajuntament de Manresa impulsa el projecte “El bosc pensa”

Diferents personalitats del món del pensament, literatura, art o ciència, entre d’altres apadrinaran un arbre de l’espècie platanus x hispànica plantat al Pont Nou de Manresa, a tocar del riu Cardener, amb la voluntat de crear identitat i fomentar un vincle amb la ciutat

Amb el nom “El bosc pensa”, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa ha engegat una campanya amb la col·laboració de l’Anella Verda que té per objectiu crear un vincle entre diverses personalitats i figures reconegudes en l’àmbit nacional i internacional amb la natura i l’entorn a l’aire lliu re. A més, es vol aconseguir fomentar la seva relació amb la ciutat de Manresa i promocionar les activitats i propostes de l’Anella Verda.

En aquesta primera etapa els experts que hi participen són: Bernardo Atxaga i Chus Pato, escriptors; Gioconda Belli, poeta i novel·lista; Joan-Carles Mèlich, doctor en filosofia i lletres; Manuel Forcano, poeta i traductor; Marina Garcés, filòsofa i Santiago Alba Rico, escriptor, filòsof, guionista i traductor. Tots ells visitaran Manresa en els mesos d’octubre i novembre en el marc dels actes de la 15 edició del festival literari Tocats de Lletra i la 5a edició del cicle Cosmògraf.

Aquesta acció està vinculada al projecte Ciutat Arbre i a les accions de sensibilització ciutadana de l’Agenda 2030. Una finestra al món per aproximar el sector del coneixement en totes les seves vessants i apropar la saviesa dels ponents a tota la ciutadania i territori.

El projecte El bosc pensa està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Manresa Anella Verda. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes.

La imatge és obra de l’artista manresana Anna Cayuela i representa el significat de “fer arrel a les persones i que estiguin més compromeses a la ciutat i al país”.

Per a més informació del projecte i els diferents escriptors, poetes, científics o pensadors que hi participen cliqueu aquï