L’Ajuntament de Manresa assumeix la gestió del manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat

Amb el canvi, s’amplia i es millora el servei de les deu fonts ornamentals

L’Ajuntament de Manresa ha remunicipalitzat el contracte de manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat, que fins ara portava una empresa externa, i n’ha encarregat la gestió a Aigües de Manresa. Amb aquest canvi, el servei s’amplia i es millora. En total, són deu fonts ornamentals: plaça Sant Domènec, plaça Font de les Oques, plaça Espanya, plaça 11 de Setembre, plaça Bonavista, plaça Prat de la Riba, plaça Bages, plaça Pintor Vila Closes, plaça Catalunya i plaça Infants.

El contracte té un valor anual de 73.573,92 euros, finançat per l’Ajuntament, i l’encàrrec és per a quatre anys, amb inicis aquest mes de juliol. Estableix la vigilància de les condicions sanitàries, la neteja de les instal·lacions, la reparació de les avaries i el manteniment dels elements electromecànics i d’obra civil.

Reparació de la font de Sant Domènec

A banda, aquests dies s’està realitzant la reparació de les peces deteriorades del voltant de la font ornamental de la plaça de Sant Domènec, a través de la Regidoria de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent. Es preveu una durada de treballs de tres setmanes i un cost de 5.950 euros.

L’actuació consisteix en la retirada de les peces de travertí que estan trencades, la preparació de la base de la seva estructura i la col·locació de noves peces de travertí. La principal causa del trencament de les peces són actituds incíviques i principalment el pas dels patinets per sobre de l’estructura de la font, que afecten a tot el mobiliari d’aquest entorn.