La Policia d’Igualada denuncia 881 infraccions de les mesures covid el primer trimestre del 2021

La gran majoria de les infraccions són per incompliment de les restriccions en la mobilitat o per no dur mascareta

Durant el primer trimestre d’aquest any 2021, la Policia Local d’Igualada ha denunciat  un total de 881 infraccions relacionades amb les restriccions sanitàries derivades de la  pandèmia. D’aquestes, més de la meitat, 412, han estat per incompliment de les  restriccions de mobilitat establertes per les autoritats competents; 237 infraccions han  estat per incompliment de l’obligació de l’ús de la mascareta o fer-ne un ús inadequat i 

58 d’aquestes han estat per l’incompliment de la distància física interpersonal de  seguretat en llocs públics, privats, oberts o tancats.  

Pel que fa referència al control i compliment de les ordenances municipals, durant  aquest primer trimestre, la Policia Local d’Igualada ha aixecat un total de 108 actes. 39  d’aquestes actes han estat per consumir alcohol a la via pública, 24 per sorolls o  molèsties, 15 per gossos que no anaven correctament lligats i 14 per bretolades. En  menor mesura s’han aixecat actes per danys al mobiliari (7) o per fer les necessitats al  carrer (3). 

Finalment, hi ha 125 altres fets instruïts, que afecten normatives diferents. Entre aquests  en destaquen 61 per vulneració de la Llei 4/2015 de protecció de seguretat ciutadana ja  sigui per consum o tinença de drogues o resistència agents seguretat i 33 per delictes  contra la seguretat viària com ara conduir sota efectes alcohol o sense permís. 

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha valorat aquestes dades i ha volgut “agrair, un cop  més a la ciutadania, tots els sacrificis i esforços que fan diàriament per contenir la  pandèmia perquè la majoria de ciutadania compleix i és responsable”. Carner ha  recordat però que “la tasca de la policia local és controlar la minoria que no segueix les  restriccions”. 

Finalment, Carner ha demanat a la ciutadania que segueixi complint les recomanacions  sanitàries, ja que “el compliment d’aquestes complir-les ens ajuda a tots i totes, i malgrat  estem cansades de tot el que anem arrossegant aquest darrers any i poc, no podem  baixar la guàrdia”.