La 42a Cursa Popular d’Igualada i la 9a Igualada Urban Running Night Show, del 7 d’octubre al 4 de novembre en format virtual

A la cursa, que compta amb el suport de BBVA, hi poden participar runners individuals, escoles i entitats, que hauran de córrer al circuit marcat al Parc Central i podran optar a diferents premis i obsequis

Aquesta tardor, la 42a Cursa Popular Ciutat d’Igualada i la 9a Igualada Urban Running Night Show (IURNS) s’uneixen, es reformulen i seran diferents a les edicions anteriors.

I és que aquest 2020 és un any excepcional, ja que la pandèmia per COVID-19 va obligar, la passada primavera, a la suspensió de tota l’activitat esportiva i lúdica. Una activitat que, des del passat estiu i aplicant estrictes protocols de prevenció, s’està reprenent progressivament.

Des de l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Esportiu de l’Anoia es considera fonamental la recuperació de l’activitat física individual i la pràctica esportiva en totes les franges d’edat com a elements claus per al manteniment d’una bona salut. Però, al mateix temps, conscients de la poca idoneïtat de celebrar una competició que suposi una important aglomeració de persones en l’actual moment, s’ha optat per celebrar-les virtualment al llarg de quatre setmanes.

Del 7 d’octubre al 4 de novembre, doncs, tothom podrà participar al Virtual Running Igualada, una modalitat que resultarà igualment motivadora i, al mateix temps, serà molt més segura. Aquest 8 d’octubre n’han fet la presentació la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Patrícia Illa.

La iniciativa amb l’impuls del departament d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada i del Consell Esportiu de l’Anoia és possible gràcies al suport de BBVA, que en la seva aposta per la cultura popular, ha volgut ser amb una de les primeres curses de la temporada que compleix amb totes les mesures de seguretat requerides. També a comptat amb la col·laboració de Tuga Active Wear i la Diputació de Barcelona.

Participació individual

Al Parc Central d’Igualada s’ha ubicat un arc de sortida i arribada i s’ha senyalitzat un circuit permanent de 1.000 metres, on els participants han de fer una volta i marcar el seu millor registre personal sobre aquesta distància d’un quilòmetre. S’hi podrà anar en qualsevol moment i tantes vegades com es vulgui, fins al 4 de novembre.

La participació és gratuïta, no cal inscripció i els i les participants només han de donarse alta a l’aplicació Strava, buscar el segment CURSA POPULAR – IURNS 2020 i registrar-hi automàticament el seu temps mitjançant el telèfon mòbil o altres dispositius GPS.