Instal·lació de lluminàries LED a la carretera de Santpedor

La durada aproximada dels treballs serà de tres dies. Es regularà el trànsit amb pas alternatiu.

Presentacio de la renovacio dels punts de llum de la ciutat. Cedida

L’Ajuntament de Manresa instal·larà aquesta setmana lluminàries LED a la carretera de Santpedor, entre el carrer de la Creu Guixera i la plaça de la Creu. L’actuació forma part del projecte anunciat aquest mes de març, que permetrà substituir 3.722 lluminàries de vapor sodi per tecnologia LED a uns 150 carrers de la ciutat.

La durada aproximada dels treballs a la carretera de Santpedor serà de tres dies. Es regularà el trànsit amb pas alternatiu, prioritzant els pas dels autobusos. S’evitaran també les hores punta de trànsit.

Aquesta actuació s’emmarca dins l’acció 4 del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima aprovat el Febrer del 2019, que preveu la substitució progressiva de les lluminàries de l’enllumenat públic a LED per tal d’estalviar energia i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, limitant així el canvi climàtic.

Les lluminàries LED consumeixen aproximadament un 40% menys que les equivalents de vapor de sodi, i aquest estalvi energètic de més d’un milió de Kwh suposa evitar llançar a l’atmosfera i una reducció de 390 tones de CO2. A banda de al reducció d’emissions, l’estalvi en el consum generarà un important estalvi econòmic que permetrà retornar el préstec concedit en un termini de 10 anys, sense cost per a l’Ajuntament.