Incorporen 8 audio-descripcions de punts patrimonials i turístics d’Igualada

El projecte va nèixer a Ràdio Igualada i es cordina amb el departament de turisme i ja compta amb 16 punts d’interès repartits per la capital de l’Anoia

L’Adoberia Bella, l’Ateneu Igualadí, el Gasogen de Cal Pasqual, el Cementiri Nou d’Enric Miralles, el Casino Foment, Cal Boyer, Cal Font i l’Anella Verda són els nous punts emblemàtics d’Igualada que s’han incorporat al projecte “IGDA, guia d’àudio de la ciutat”.

Aquest projecte va néixer a Ràdio Igualada que adapta el contingut de la secció Igualada Capital, dedicada al patrimoni arquitectònic i cultural que fa l’historiador de l’art David Martínez. Una vegada s’ha emès el contingut s’adapta, es tradueix a tres idiomes i es converteix en una guia d’àudio de la ciutat. Aquesta guia resultant, es publica al portal web (www.igda.cat) on l’usuari, després d’escanejar el codi QR, pot escoltar “in-situ” la informació del punt d’interès que té davant. Aquest projecte es coordina amb el Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Igualada.

A dia d’avui aquesta iniciativa ja ha rebut 2 premis; el Premi al millor projecte d’innovació en radio 2018, de Ràdio Associació de Catalunya, i el Premi al millor projecte multimèdia 2020, dels Premis de Comunicació Local. 

La webapp (www.igda.cat) on es troba tot el contingut i el seu desenvolupament informàtic, van ser creats i portats a terme per l’empresa igualadina Instint, que treballa en l’àmbit de l’estratègia digital. Aquest portal facilita a l’usuari l’accés als àudios i a la informació de l’àudioguia. Visualment, té un format d’aplicació de fàcil ús i comprensió, però amb l’avantatge que al visitant no li caldrà instal·lar cap app al seu dispositiu mòbil o tauleta. 

Les 8 noves audio-descripcions se sumen a les ja existents a les Muralles, la Basílica de Santa Maria, la Plaça de l’Ajuntament, la Capella de la Mare de Déu de Montserrat, la Igualadina Cotonera, la Llar del Sant Crist, l’Escorxador i l’església de Sant Jaume Sesoliveres. 

Des del Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Igualada i des de Ràdio Igualada, s’anima no només als visitants de la ciutat sinó a totes aquelles igualadines i igualadins que estiguin interessats en el seu entorn a fer una passejada per la ciutat tot seguint els punts amb audio-descripció i gaudint del patrimoni arquitectònic i cultural que la ciutat ofereix.