Viola la seva germana de 7 anys i li donen una ridícula condemna

El violador d'Igualada ha estat condemnat a 2 cursos: un d'educació sexual i l'altre de desintoxicació de drogues

El violador d’Igualada, va ser condemnat fa 2 anys per agredir sexualment la seva germana de 7 anys. Els fets van passar quan el jove era menor d’edat, tenia uns 14 anys. En un principi, el van condemnar a un any i mig d’internament en règim semiobert i un any de llibertat vigilada. No obstant això, al cap de 5 mesos, aquesta condemna va quedar suspesa i la van substituir per dos cursos: un d’educació sexual i un altre de desintoxicació de tòxics.

L’agressió sexual a la seva germana va tenir lloc a la ciutat de Girona. Brian és un equatorià que va venir a Catalunya a viure amb la seva mare i la seva germana. La mare i els seus dos fills van començar a viure junts fins que la dona es va adonar que el seu fill havia violat la nena de 7 anys, motiu pel qual el va treure de casa.

El judici va tenir lloc el febrer del 2020 i va ser condemnat per un jutjat de menors de Girona a 18 mesos d’internament en règim semiobert i un any de llibertat vigilada. No obstant això, uns mesos després, el mateix jutjat li va suspendre la condemna amb la condició que fes dos cursos: un d’educació sexual i l’altre de desintoxicació de drogues, sobretot alcohol, segons Caso Abierto.

Estava en llibertat condicional quan el novembre passat va violar i va intentar matar el jove de 16 anys. El jove, de 21 anys, va viure sis mesos en un pis del carrer Sant Sebastià número 13 d’Igualada (Anoia). Els seus veïns el descriuen com una persona tímida i de poques paraules.

Fa unes setmanes, després d’una investigació de sis mesos, els Mossos d’Esquadra el van detenir com a presumpte autor dels fets. Després de passar a disposició judicial, va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança.

Els Mossos d’Esquadra van trobar l’ADN de la víctima al domicili del sospitós i, després de comprovar les càmeres de seguretat de la zona, van comprovar que el sospitós l’havia seguit durant un temps abans d’atacar-la. Després de la violació i l’intent d’assassinat, la va abandonar al costat de la carretera i un camioner va avisar a emergència, convençut que estava morta.

Gràcies a la ràpida actuació dels paramèdics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), van poder salvar-la, però va patir greus conseqüències físiques i psicològiques que la acompanyaran tota la vida. La investigació continua en curs i es busquen més proves que demostrin l’autoria d’aquest abusador sexual, que també té antecedents en l’àmbit de violència de gènere.