Nadia Giménez i Rita Bosser guanyen el premi d’Arts Visuals Igual’ART 2021/22

El projecte planteja una exposició fotogràfica inspirada en les llegendes populars, la vestimenta folklòrica i les tradicions

Amb l’objectiu d’estimular la creació artística, l’Ajuntament d’Igualada a través del  Departament de Promoció Cultural, convoca el premi de suport a projectes d’arts  visuals inèdits en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat,  com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles. 

Aquest any el Jurat del premi, format per Mosi Ayabi, Raquel Camacho, Pere Camps,  Marta Lucas; David Reina, Xavier Vives i Joan Sala com a secretari, van escollir el 1r  premi Igual’Art 2021/22, dotat amb 2.000 €, al projecte “SEMPREVIVA” presentat per  Nadia Giménez Casanovas i Rita Bosser Toca.  

La mostra es materialitzarà l’any 2022 i es podrà veure en algunes de les sales  disponibles del Departament de Promoció Cultural. 

El projecte consisteix en realitzar una exposició acompanyada d’una performance a  partir d’un projecte fotogràfic. Aquest format, permet combinar les diferents disciplines  artístiques per les quals es mouen (fotografia, música, estilisme, moda i vídeo). Per  realitzar aquest projecte, les autores s’han volgut inspirar en llegendes populars i  tradicions del territori català, així com la vestimenta folklòrica i el dia a dia. La fixació  obsessiva en un futur que es presenta absolutament incert els ha dut a desviar la  mirada cap als orígens, cap a un passat mític del qual ens arriben ensenyaments com  les propietats de les plantes locals i el respecte per la natura. A través de la  recuperació de la imatgeria folklòrica i la seva adaptació als dies d’avui es pretén  aconseguir un diàleg amb aquest passat, establir-hi una connexió emocional i elaborar  un relat nou des d’una interpretació amb perspectiva de gènere. 

La Nadia és il·lustradora, ha estudiat gràfica publicitària, il·lustració i gràfica  audiovisual. Entre alguns dels seus treballs destaquen la un seguit de vinyetes Il·lustrades així com la creació d’art en diferents tècniques i formats i ha estat  guanyadora de concursos com el Cartell de les Festes de l’Hospitalet i els premis Evà  Toldrá als millors àlbums il·lustrats de Catalunya. Ha exposat els seus dibuixos, a  l’Escola Gaspar Camps i a Barcelona. Aquest any ha estat seleccionada per dissenyar  la imatge de la Festa Major de la Coll@nada a Igualada. 

La Rita és estudiant d’Humanitats a la Pompeu Fabra. En la seva trajectòria ha  participat a diferents grups de música igualadins com Xillona o Jaharmony and the  Soul Rebels. També ha publicat un conte infantil en col·laboració amb la JOSA, L’Ona  i la Muntanya Màgica. Actualment treballa de professora de música i participa en 

diferents projectes musicals. El més personal és Things & Flowers, grup amb el qual  participa en aquest projecte amb les seves composicions i que està treballant en un  EP. Enguany va ser guanyadora del 15è Certamen de Música jove en la categoria de  Solista.