Igualada vol permetre construir habitatges en baixos d’edificis

El govern municipal portarà la proposta al proper ple i preveu que es puguin fer fins a 2.000 pisos nous

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres que portaran al ple de dimarts vinent una modificació del Pla General –que data del 1986- per permetre la construcció d’habitatges en baixos d’edificis situats en zones no comercials de la ciutat. Els càlculs del govern municipal és que es puguin fer entre 1.200 i 2.000 nous habitatges. La intenció, segons ha apuntat la regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, és que “molts d’aquests siguin de protecció oficial”. De fet, des del consistori calculen que entre un 30 i un 40% dels nous habitatges podrien ser de protecció oficial. Per altra banda, el batlle assegura que “hi ha molts propietaris i promotors que s’han interessat per la iniciativa”.

La proposta es vol aplicar en aquells carrers que no són comercials per “preservar el dinamisme d’aquells trams amb més activitat comercials”. Segons la responsable d’Urbanisme, la idea “és que no es modifiquen els usos, sinó que s’amplien”. Per tant, ha dit, “en aquests trams que no són comercials i on es permetrà habitatge, se segueix permetent l’ús comercial”.

Per aprovar la modificació del Planejament, el govern en minoria de Junts per Igualada necessitaria el vot d’algun dels partits de l’oposició. Si prospera, abans de fer-se efectiva la modificació, haurà de passar per la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central perquè hi doni el vistiplau.

El grup d’Igualada Som-hi s’hi oposa

El grup municipal d’Igualada Som-hi ja ha anunciat que no donarà suport a la proposta del govern municipal de convertir les plantes baixes en habitatges. El portaveu de la formació, Jordi Cuadras, creu que amb aquesta proposta “Castells està proposant la mort definitiva del comerç de la ciutat i convertir Igualada en una ciutat dormitori”. Segons ell, a Igualada “no hi ha necessitat de crear habitatge, tenim més de 2.000 pisos buits”. “El que cal és un ambiciós pla per rehabilitar aquestes vivendes i que puguin posar-se a disposició de la ciutadania”, afegeix.