Acaben les obres de modernització del polígon Les Comes d’Igualada

Els treballs, finançats per Diputació, Ajuntament i Empresaris, han tingut un cost de 2,1 MEUR

El polígon Les Comes d'Igualada després dels treballs. CEDIDA

Igualada ha finalitzat les obres de millora del polígon Les Comes, incloses en el Pla de Modernització de Polígons que impulsa la Diputació de Barcelona. Els treballs, que han tingut un cost de 2,1 MEUR i han estat finançats per la Diputació, l’Ajuntament, i l’associació d’empresaris AEPIC, han comportat millores en la mobilitat –com ara la pavimentació de la calçada i de les voreres-, la creació de noves zones aparcament, la jerarquització de les vies públiques i la construcció d’un carril bici i de vianants. Alhora, amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència energètica, s’ha introduït llumeneres de tecnologia LED en l’enllumenat públic. Les millores beneficiaran a les 451 empreses que hi ha al polígon

Els treballs han tingut un cost total de 2.199.494,44 euros. La Diputació ha aportat 1,6 MEUR; l’Ajuntament d’Igualada, 489.885,10 euros; i l’associació d’empresaris AEPIC, 10.000 euros.

30 MEUR

Des del 2018 la Diputació de Barcelona ha destinat 30 MEUR a modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores a través del Pla de Modernització de Polígons d’Activitat Econòmica. En la primera convocatòria, atorgada durant els mesos de maig i juny de 2018, es van ser subvencionar 22 projectes; i, en la segona, atorgada el mes de març de 2019, 27 projectes més.