“Igualada STEM a punt” treballarà el 11 i 12 de maig per  potenciar les ciències entre infants i joves 

L’objectiu central de les activitats és el d’orientar i trencar l’escletxa de gènere en el món digital, tecnològic i científic 

Cartell Igualada Stem a puntFONT: Ajuntament d'Igualada

Els dies 11 i 12 de maig tindrà lloc el programa Igualada STEM a punt, organitzat per  l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb TICAnoia. Igualada acollirà diverses  activitats organitzades amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un  espai de participació i reflexió sobre la tecnologia. 

Les activitats del programa STEM, que la majoria d’elles es podran seguir en línia,  s’orienten a trencar l’escletxa de gènere en el món digital, tecnològic i científic, amb  diverses sessions orientades als segments més joves de la població, així com al món  de l’ensenyament. Aquestes jornades donen continuïtat als esforços fets per la Taula  d’Innovació d’Igualada per l’empoderament femení i a les activitats de les dues  darreres edicions de la Mobile Week d’Igualada. 

La regidora d’ensenyament Patrícia Illa ha explicat que “Igualada ja fa anys que  treballa per promocionar les ciències en diferents àmbits de la ciutat, des de potenciar  els estudis universitaris en aquest camp, a donar suport a les iniciatives treballades  amb Tic Anoia i sobretot des de fa 3 anys amb la participació a la Mobile Week”. 

Entre les activitats que es duran a terme, destaca la Taula Rodona que tindrà lloc el  dia 11 de maig i porta per títol “Trencant l’escletxa de gènere en el món digital i  científic” on participen diferents dones que han desenvolupat la seva experiència  professional en aquest àmbit que tindrà lloc a l’escola Maristes d’Igualada (amb  alumnat del propi centre) i serà retransmesa per YouTube per a tota persona externa  al centre que vulgui seguir l’acte El mateix dia, també tindrà lloc una xerrada online  amb el títol “Canviant rols de gènere en l’àmbit educatiu” a càrrec de Núria Salán,  professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 

La programació es completarà el dimecres 12, amb més activitats: la xerrada “Els  videojocs des d’una perspectiva de gènere”, a càrrec de Gisela Vaquero, membre de  Women in Games i el taller “Universitat i Empresa treballen plegats”, una col•laboració  entre empreses i els alumnes del Campus Universitari d’Igualada. El mateix dimecres  a la tarda tindran lloc activitats de les iniciatives #GirlsGonna i Young IT Girls en  diferents centres d’ensenyament d’Igualada.