Finalitza el programa de la Casa d’Oficis de l’Ajuntament de Manresa

Els 6 participants han rebut un diploma per la seva participació en el projecte

Aquest passat divendres al matí va tenir lloc l’acte de cloenda de la Casa d’Oficis, que ha tingut una durada de dotze mesos i que va finalitzar aquest passat mes de desembre. En total, hi han participat sis persones, que han rebut un diploma per part de l’Ajuntament de Manresa. L’acte, que va tenir lloc al Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO), va comptar amb la presència de la regidora d’Ocupació, Emp resa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, i de tot l’equip del programa “Treball als Barris”.

La Casa d’Oficis és un programa que es caracteritza per proporcionar formació i experiència als seus participants. El programa ha tingut una durada de dotze mesos i s’ha desenvolupat a través del projecte “Treball als Barris”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). En total, hi han participat sis joves residents a Manresa de menys de vint-i-cinc anys i en situació d’atur que, malgrat la situació generada per la Covid-19 —que ha obligat a adaptar la formació i el programa— han pogut assolir els objectius proposats.

La primera fase del projecte va consistir en una formació teòrica-pràctica com a auxiliars de paleta durant sis mesos. Els participants van treballar alguns conceptes com ara tècniques per revestir, obres de fàbrica vista, treballs d’obra de paleta i una introducció a la construcció en 3D, entre d’altres. A més, van poder realitzar una formació en prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció i en alçada així com l’obtenció del carnet de carretó elevador.

Posteriorment, l’Ajuntament de Manresa els hi va fer un contracte d’una durada de  sis mesos, a través del qual van realitzar diverses tasques de rehabilitació i de construcció a l’edifici de l’Anònima. La restauració i rehabilitació de murs de pedra, replanteig, l’execució de parets d’obra, revestiments interiors i exteriors, la col·locació d’aplacats de pedra natural, la col·locació i execució d’un bany i instal·lació elèctrica van ser algunes de les tasques que van dur a terme.

La Casa d’oficis

La Casa d’Oficis és un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) dins del projecte “Treball als Barris”. Es tracta de programes mixtos de formació i treball, que tenen com a finalitat l’aprenentatge i la pràctica professional de les persones participants, mitjançant la realització d’obres o serveis públics que aportin un benefici social a la comunitat o al barri objecte d’actuació.

A principis d’aquest mes de gener es va iniciar una nova Casa d’Oficis, dirigida a persones menors de trenta anys, en situació d’atur, residents al nucli antic de Manresa i que vulguin formar-se i adquirir experiència en el sector de la construcció.