Finalitza a Manresa la campanya de cribratges amb 141 participants i un positiu

Les proves s’han fet a persones voluntàries de menys de 70 anys asimptomàtiques que no hagin passat la Covid ni haver finalitzat la pauta completa de vacunació

141 proves realitzades amb 1 positiu ha estat el resultat de la campanya a Manresa de cribratges massius amb automostres de PCR, impulsada pel departament de Salut de la Generalitat. La campanya es va iniciar 4 de maig passat i s’ha desenvolupat a dos centres d’atenció primària de la ciutat: al CAP Sagrada Família i al CAP de Les Bases.

Les proves estaven adreçades a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació.

Mentre s’avança en la campanya de vacunació, des del departament de Salut es considera que aquestes campanyes de cribratges que es desenvolupen a moltes poblacions catalanes poden ajudar a avançar-se al virus i tallar el màxim nombre de cadenes de transmissió de persones asimptomàtiques.

7 positius de 738 participants a la Catalunya Central

El resultat de la primera onada de cribratges poblacionals que el departament de Salut ha fet a la Regió Sanitària Catalunya Central s’ha tancat amb 7 positius de les 738 proves fetes fins a dia d’avui. Les proves diagnòstiques s’han dut a terme durant dues setmanes a través dels Centres d’Atenció Primària als municipis designats per l’Agència de Salut Pública seguint criteris epidemiològics i poblacionals. A banda de Manresa, també s’han fet a  Solsona, Artés, Berga, Santa Margarida de Montbui i Torelló. La baixa participació en alguns punts ha fet replantejar la campanya que avui es tanca a 5 dels 7 municipis i només continuarà una setmana més a Solsona i Artés.

En concret i a l’espera dels resultats del cribratge d’avui divendres, Solsona és qui ha registrat un major índex de participació amb 272 proves fetes a l’EAP Solsonès. D’aquestes proves, 2 han donat positiu (un 0,7% dels participants). A Artés s’han fet 145 proves amb 2 positius (1,5%); a Berga, un total de 91 proves amb 2 positius (1,5%); a Manresa, 141 proves amb 1 positiu (0,7%); a Torelló, s’han fet 46 proves i no s’ha detectat cap positiu.