L’European Balloon Festival d’Igualada ha quedat truncat

El vent ha impedit que el festival funcionés correctament

L’European Balloon Festival ha arrencat aquest dijous a primera hora amb unes condicions meteorològiques adverses per als vols en globus.

Per això, l’organització ha decidit que només volessin els globus més petits i s’ha fet un trajecte curt i a baixa alçada. “Avui tenim unes condicions límit per volar en globus”, relatava Àngel Aguirre, un dels pilots. La 26a edició del certamen, que s’allargarà fins diumenge, recupera tots els vols de matí i de tarda i també l’encesa nocturna de globus, després de dos anys de vols reduïts per la pandèmia.

També s’ha presentat una cistella de gran format amb capacitat per a 28 passatgers, que finalment només s’ha pogut pogut enlairar amb unes cordes lligades a terra, el que s’anomena un vol captiu.

Després de dos anys celebrant el festival en format reduït a causa de la pandèmia, enguany es recupera la programació completa de tots els vols matinals i de tarda. A més, divendres tindrà lloc el Vol de Ciutat, on diferents globus s’enlairaran des de dues places cèntriques d’Igualada. Dissabte arribarà l’acte més multitudinari del festival, que concentra milers d’espectadors al Parc Central. Es tracta del Night Glow, una encesa nocturna dels globus que s’il·luminen per dintre al ritme de la música. La nit la tancarà un concert gratuït de Sopa de Cabra.