Els Mossos alerten: la nova estafa sobre Movistar en la que molts cauen

Segons la policia catalana, la víctima potencial rep un missatge de text (SMS) al telèfon mòbil assegurant que es retornarà una quantitat de diners

Els Mossos d’Esquadra, a través del seu perfil oficial a les xarxes socials, informa d’una nova estafa via SMS -i posteriorment a través d’Internet- en la que ja han caigut molts usuaris. Es tracta d’un SMS que circula i els autors del mateix es fan passar per comercials de l’empresa telefònica Movistar.

Segons la policia catalana, la víctima potencial rep un missatge de text (SMS) al telèfon mòbil assegurant que es retornarà una quantitat de diners. Posteriorment, es demana a l’usuari que accedeixi a un enllaç per introduir les seves dades personals i bancàries en un formulari semblant al que es mostra a la imatge.

Tal com informen els Mossos d’Esquadra, es tracta d’una estafa i l’objectiu dels autors és recollir dades personals i bancàries de diferents usuaris. Aquesta tècnica és coneguda com a phishing i, si prèviament es rep un SMS, de smishing.

Davant de qualsevol missatge sospitós o possible moviment de diners, es recomana sempre contactar amb la companyia en qüestió a través de les vies de contacte oficials per veure si hi ha cap operació pendent.