Els Elois de Berga recuperarà el seu format habitual

La celebració es portarà a terme del 22 al 24 de juliol

Berga celebrarà Els Elois recuperant el format habitual de la festa després de dues edicions marcades per la pandèmia. Enguany, la celebració es portarà a terme del 22 al 24 de juliol i comptarà amb novetats relacionades amb la programació d’activitats infantils, els actes paral·lels o el lliurament de ferradures, entre d’altres.

La festa està organitzada per l’Ajuntament de Berga i la Junta Conservadora d’Els Elois i compta amb la col·laboració de l’Agrupació Teatral La Farsa, l’Agrupació de veïns i comissió de festes de La Pietat, la Colla Sardanista Cim d’Estela, l’Associació vocal del Berguedà Da Capo i Bergacomercial.

Andreu Comas, regidor de Participació Popular de l’Ajuntament de Berga ha destacat la importància de recuperar la celebració de la festa i ha agraït la implicació de les diferents entitats que col·laboren cada any en l’organització d’Els Elois. Josep Cuberas, president de la Junta Conservadora d’Els Elois ha animat els berguedans i berguedanes a participar en els diferents actes de la festa per tal de garantir-ne la preservació.

També ha fet esment a l’homenatge pòstum que es farà a la historiadora, Dolors Santandreu Soler, durant l’acte de lliurament de ferradures. En concret, es farà l’entrega d’una placa a la família de la historiadora per reconèixer “la seva contribució perseverant a la festa d’Els Elois, a la seva fidelitat infrangible a l tradició berguedana i a la seva identificació plena amb la vocació i el destí d’aquesta ciutat”.