El Solsonès elabora una guia adreçada a les famílies per prevenir les violències masclistes

El nou material ja es pot consultar al web de la Campanya Impensables i aquesta tardor es distribuirà a través dels centres educatius

La família és un espai privilegiat per generar canvis profunds i acompanyar els infants a créixer i a construir-se com a persones lliures, respectuoses i felices. Partint d’aquesta premissa, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els ajuntaments del Solsonès han creat una guia adreçada a les famílies per prevenir les violències masclistes titulada Eines d’estar per casa. És una de les darreres accions de la campanya institucional Impensables.

A partir de frases com “calladeta estàs més maca”, “els nens no ploren” o “qui t’estima et farà patir”, el patriarcat desgrana un sistema de creences que afavoreix, sosté i legitima les violències masclistes. Per desmuntar-lo, aquesta nova guia estructura els continguts en nou apartats que aborden temes com els estereotips de gènere, la masculinitat, la feminitat, la misogínia o els mites de l’amor romàntic. Alhora, el document convida les famílies a la reflexió basada en situacions quotidianes, amb recomanacions de canvi i transformació i recursos com contes, cançons o pel·lícules per compartir amb els infants.

La campanya Impensables té un enfocament de 360 graus i, en aquesta ocasió, busca la complicitat de les famílies per “passar de la bona voluntat a la bona pràctica”, tal com assenyala la tècnica del SIAD, Maribel Bella, ja que “la major part dels valors sexistes que es transmeten als infants es fa de manera inconscient”. Per a Xavier Castellana, conseller comarcal d’Acció Social, “l’educació en valors comença a casa, i el que millor transformarà el món són les noves generacions amb una educació més oberta, inclusiva i respectuosa amb la diversitat, a diferència de la societat en la qual vam ser educats els adults d’avui ”. D’aquí la voluntat de proporcionar aquest tipus d’eines.

La guia, il·lustrada per Marta Bellvehí, ja es pot descarregar del web www.campanyaimpensables.cat. Igualment, els continguts es compartiran setmanalment a través del perfil d’Instagram @campanyaimpensables i del setmanari Celsona Informació, i aquesta tardor se’n distribuiran exemplars impresos a través dels centres educatius i altres punts de la comarca.