El ple de Vic aprova una moció per reclamar el desdoblament i la millora de la línia ferroviària R3

Demanen que els pressupostos de l'Estat per al 2021 contemplin les partides per iniciar "de manera urgent" les obres

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vic (JxCat) i els grups de l’oposició (ERC, Capgirem Vic i PSC) han presentat conjuntament al ple d’aquest dilluns al vespre una moció per reclamar el desdoblament i la millora de la línia ferroviària R3.

El text aprovat per unanimitat fa palesa la necessitat de disposar “d’infraestructures competitives que potenciïn el transport públic i les mancances històriques que pateix” la línia que uneix La Tor de Querol i l’Hospitalet de Llobregat.

La moció acorda, entre d’altres, reclamar a ADIF l’execució de les obres anunciades i reclamar al govern espanyol que els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 contemplin les partides necessàries per iniciar “de manera urgent” les obres.

El text de la moció critica l'”excessiva” durada del trajecte entre Vic i Barcelona i recorda que “és l’única línia de Rodalies que discorre en gran part del seu recorregut per via única”. El desdoblament de la línia, una petició del territori que va començar fa dècades, és una necessitat que “avança molt lentament”, segons denuncien els grups municipals.