El Museu de Manresa presenta un joc virtual per aprendre art i història

El nou joc del Museu de Manresa, ideat a partir dels fons de la col·lecció del Museu i els principals edificis medievals de la ciutat, pretén donar a conèixer la història de finals del segle XIV

El Museu de Manresa ha presentat aquest dimarts al migdia, al Carrer del Balç, el nou joc virtual ‘La ceràmica desapareguda: una aventura a la Manresa medieval’, una de les apostes del servei educatiu del Museu per oferir nous formats que permetin arribar a més públics i mostrar el coneixement “d’una manera més amable, diversa i atractiva”, tal com ha destacat la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, que en la presentació ha estat acompanyada del director del Museu de Manresa, Francesc Vilà Noguera, i de membres de l’equip del Museu i de Manresa Turisme, que han confeccionat el joc juntament La Factoria Interactiva.

El joc —que ja està disponible a través de la web del Museu de Manresa— ens  transporta  a la Manresa medieval del segle XIV per descobrir fets històrics a través d’un recorregut per edificis i llocs emblemàtics de la ciutat, com ara la Basílica de la Seu, el Carrer del Balç, les muralles, la plaça Major o el carrer Sobrerroca. Alhora, ens endinsa a aprendre conceptes d’història de l’art  i conèixer algunes de les peces més importants del fons del Museu, com la notable col·lecció de ceràmica decorada en verd i manganés, obra del primer terç del segle XIV.

La proposta —eminentment educativa— està adreçada especialment a infants d’entre 6 i 10 anys, a les famílies i als centres d’ensenyament, ja que es considera que a través d’una combinació de l’entorn digital i la narració, l’aplicació educativa pot ser una gran aliada de l’aprenentatge i la interacció. Amb el joc, el Museu acompleix un dels seus objectius en l’àmbit educatiu, que és el de relacionar les col·leccions amb l’entorn de la ciutat i la comarca, i de facilitar el coneixement de les obres que conserva el Museu.

El nou joc virtual és un projecte del servei educatiu del Museu de Manresa i l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Turisme i Fires de Manresa; i amb el disseny i programació de La Factoria Interactiva.

Avui, Dia Internacional dels Museus

Avui, 18 de maig, és el Dia Internacional dels Museus, una jornada impulsada pel Consell Internacional dels Museus (ICOM), des de fa més de 40 anys, per donar valor a la tasca que fan els museus en el desenvolupament de la societat. Des de fa anys, els equipaments museístics de Manresa s’hi sumen amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats diverses, que van tenir lloc principalment aquest passat cap de setmana (més informació en aquest enllaç).