El Carnaval de Solsona no tindrà comparses ni la tradicional penjada del Ruc

Els organitzadors han hagut d'adaptar la multitudinària festa a les restriccions per la covid-19

El Carnaval de Solsona, un dels més multitudinaris del país, ha hagut d’adaptar la festa a la situació sanitària de la covid-19. Així, els organitzadors dels certamen han decidit que, enguany, no hi haurà comparses ni tampoc la tradicional penjada del Ruc ja que no es pot garantir que es segueixin les mesures de seguretat.
Per substituir aquests actes, l’organització ha anunciat diverses accions inèdites adaptades a les restriccions. Tots els actes es desenvoluparan en funció de l’aplicació de les normes de seguretat i amb aforament limitat. A més, es potenciaran les retransmissions dels actes en ‘streaming’ perquè els puguin seguir tothom i des de qualsevol lloc. El certamen tindrà lloc de l’11 al 17 de febrer.
Per substituir els actes, l’organització ha muntat el ‘Cuinestoltes’, un espai on les comparses encarregades de preparar els àpats explicaran la seva recepta. També es farà l’acte “A Solsona Boja Gent”, que serà l’alternativa a l’habitual Ball d’Assaig, un espectacle amb gegants per a tots els públics.

Després de l’entrega de bojos es podrà gaudir del Late Night ‘Inspiracions Live’ a càrrec de Pau Vilaseca i Pol Solé, amb música, entrevistes i humor. Per últim, també es celebrarà ‘La Voig’, un talent show musical on competiran 10 comparses entre elles.