VÍDEO: Dos trens plens de passatgers, a punt de xocar a Manresa

La ràpida reacció dels maquinistes va evitar la tragèdia

Un error de senyalització en el control de les agulles de les vies gairebé provoca una tragèdia a Rodalies. Dos trens van estar a punt de xocar frontalment aquest dilluns al voltant de les sis de la tarda, quan el sistema de senyalització va fallar i dos combois es van trobar a la mateixa via. Afortunadament, els trens van frenar a temps i no es va produir cap ferit.

Un tren que venia de Barcelona es va trobar, prop de l’estació de Manresa, amb un altre tren que circulava en sentit contrari. El fet que circulessin a baixa velocitat va evitar el desastre. Una hora després de l’aturada, els passatgers dels trens van baixar per continuar la marxa a peu, segons recull El Caso.

Adif ha obert una investigació per esclarir els fets i determinar què va provocar l’error en el sistema de senyalització. Les primeres investigacions apunten al fet que els dos combois podrien haver canviat a la via incorrecta. D’altra banda, Adif assenyala que l’R4 encara ha d’implantar el sistema de seguretat ERTMS, ja que l’actual està antiquat.

L’incident va provocar que la circulació ferroviària entre Calaf i Sant Vicenç de Castellet quedés interrompuda. Protecció Civil va posar en prealerta el pla Ferrocat, però finalment no va ser necessari.