Detecten un brot de Covid-19 a una residència de salut mental de Sant Boi de Lluçanès

L'Ajuntament diu que afecta una part important de residents i algun treballador però que són casos lleus i asimptomàtics

El Departament de Salut ha detectat un brot de coronavirus a la residència de salut mental Montcel de Sant Boi de Lluçanès (Osona) que afectaria una part important dels residents (hi ha 74 places) i algun treballador.

L’alcalde del municipi, Marc Parés, ha explicat a l’ACN que no hi ha xifres oficials perquè fins a l’últim moment s’han estat fent les PCR i que encara estan pendents de tots els resultats.

El que sí que ha assegurat és que de moment tots els positius detectats són lleus i asimptomàtics. Segons publica Nació Digital, Salut té comptabilitzats 55 positius i una persona ingressada mentre falta saber els resultats de 3 PCR.

L’alcalde de Sant Boi de Lluçanès, Marc Parés, ha fet una crida a la calma tot dient que “s’estan fent les coses bé i els professionals hi estan treballant” alhora que ha demanat continuar en “alerta” i no abaixar la guàrdia mantenint les mesures de prevenció per evitar contagis.

Aquest matí professionals de Salut i de l’ABS de Sant Quirze han visitat el centre per donar les pautes a seguir mentre s’intenta esbrinar l’origen del brot.