‘Classe’, una comèdia sobre relacions familiars i escola, arriba aquest diumenge a Igualada

L’obra està dirigida per Pau Carrió i protagonitzada per Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca

El proper diumenge dia 28 de novembre, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal Ateneu Classe. Una comèdia de Sixto Paz sobre com afrontem les dificultats: a l’escola, a la vida, on sigui. Amb la direcció de Pau Carrió i un repartiment format per Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca. Els autors són l’actriu i dramaturga irlandesa Iseult Golden i el dramaturg i director irlandès David Horan. L’obra fou premiada al Fringe d’Edimburg.

Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 € i es poden adquirir per internet a https://teatremunicipalateneu.cat/. També es poden comprar al Punt de difusió cultural i turística d’Igualada (Sala Municipal d’Exposicions c. Garcia Fossas, 2 -pl. de la Creu).

De dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 h. Divendres de 18 a 21 h. Dissabtes d’11 a 14 i de 18 a 21 h . Diumenges d’11 a 14 i de 18.30 a 20.30 h. Durant aquesta setmana els joves fins a 25 anys poden comprar les entrades a cinc euros. A més hi ha descomptes per a diversos col·lectius.

Classe

El fill de la Sarah i el Brian té 9 anys. El seu mestre diu que li costa aprendre, que li podria anar bé un psicòleg. Però el Brian i la Sarah – que a més s’acaben de separar- no tenen bons records de l‘escola, ni dels professors.

Una trobada entre pares i professor que ens mostra una triple confrontació divertida i punyent on xoquen les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l’hora de relacionar-nos: a l’escola, a la parella, a la família

Per a Pau Carrió: “És a l’escola on es defineix part del futur d’una societat? On es defineix part del futur de cadascú de tots nosaltres? Dels nostres infants? Els darrers mesos potser ens han plantat aquestes i moltes d’altres preguntes al voltant de l’escola davant de la cara. Les volem respondre com a societat? O les deixem únicament en mans dels afectats?

En una aula plena de cadires petites tres adults es troben per parlar del futur d’un infant. Tots volen el millor pel petit, potser precisament per això sembla que no els serà fàcil posar-se d’acord. Assistirem a una reunió explosiva que canviarà per sempre el futur dels nostres personatges.

La reunió d’una parella separada amb el mestre del seu fill, on afloraran diferències de classe, culturals, d’opinió, vitals, emocionals… Un tros de realitat ple d’humor i tendresa, ple de preguntes sense resposta fàcil. Una obra que també vol ser un joc, amb tres personatges encantadorament comuns, intel·ligents, deliciosos, carregats de raons, d’amor, de desamor, tres éssers plens de vida per a tres grans intèrprets.”