VÍDEO: Una organització juvenil talla els sortidors d’una benzinera de Sant Vicenç

L'organització ha denunciat que l'augment dels preus "és inassumible per a molts joves"

A través de les xarxes socials, l’organització juvenil Arran ha fet un comunitat, i ha dut a terme una acció de sabotatge a la gasolinera Cepsa de Sant Vicenç de Castellet, on ha tallat els sortidors de gasolina i ha desplegat una pancarta amb el lema “El teu dipòsit buit, les seves butxaques plenes. Aquesta crisi no la pagarem les joves”.

El comunicat explica que “el jovent sovint no té cap més alternativa que utilitzar el cotxe per anar a treballar, estudiar o comprar al nucli urbà més proper a causa de la manca d’un transport públic que arribi a tot el territori de manera freqüent i amb un cost assumible”. Arran ha denunciat que l’augment dels preus “és inassumible per a molts joves”, ja que les feines que tenen “són precàries i poc estables”. A més, ha manifestat que no és només el gas-oil, sinó que també han de fer front a altres despeses que van en augment “com la llum, el gas o els aliments”.

El sabotatge a la companyia Cepsa “no ha estat casual”, ja que va guanyar més de 500 milions d’euros l’últim any. A més, no es tracta només d’una distribuïdora sinó que la petroliera “també es troba present en l’explotació i refinament de petroli i gas”. Això, segons Arran, fa que tinguin veu a l’hora de decidir els preus del mercat i “que n’acabin sent responsables”. També en el comunicat, l’organització també ha culpat al govern espanyol per utilitzar la guerra d’Ucraïna “com a justificació de la pujada de preus quan ja mostraven una tendència a l’alça des de feia mesos”.

L’acció ha tingut lloc aquesta nit en la gasolinera Cepsa que es troba a l’altura de Sant Vicenç de Castellet i està emmarcada en la campanya Ho volem tot, una campanya política d’Arran que busca denunciar “l’empitjorament de la salut mental del jovent i el malestar que pateixen en el context actual, marcat per la crisi, la precarització de la feina, el preu dels lloguers i l’augment del cost dels subministraments bàsics”.