Posen 118 denuncies a Manlleu durant el mes d’octubre per incomplir les mesures decretades

Principalment s'ha detectat persones que no portaven la mascareta i que se saltaven les restriccions de mobilitat

Un dispositiu conjunt entre la Policia Local de Manlleu i els Mossos d’Esquadra efectuat durant el mes d’octubre s’ha tancat amb 118 denúncies. Es tracta d’un dispositiu que porta per nom ORIS i que, principalment, ha detectat incidències per l’incompliment de l’obligació de l’ús de la mascareta, l’incompliment de les restriccions de mobilitat i de les trobades de més de sis persones.

El passat 1 d’octubre es van decretar les mesures especials en matèria de salut pública als municipis de Vic i Manlleu, especialment afectats per la covid-19. Arran d’això, es van planificar a Manlleu diferents actuacions, entre les quals hi havia un increment gradual de la presència de Policia Local i Mossos d’Esquadra.

De les 118 actes aixecades durant el mes d’octubre, 71 fan referència a l’incompliment en l’ús de la mascareta; 14 són incompliment de les restriccions de mobilitat; 12 són sancions per fer trobades o reunions de més de sis persones; 5 fan referència a faltes de respecte als agents; i 4 són denuncies per consum de begudes alcohòliques a l’espai públic.

La resta de denúncies corresponen a l’incompliment d’horaris d’establiments o activitats, desobediència o resistència als agents, negatives a identificar-se o a l’incompliment d’altres mesures cautelars o prohibides per l’autoritat sanitària. A part d’aquestes denúncies, s’han aixecat dues actes més a dos bars de la ciutat per fer activitats prohibides per l’autoritat sanitària.