Instal·len el primer dels mòduls de suport als CAP de la Catalunya central

N'hi haurà cinc al Bages, quatre a l'Anoia, dos a Osona, dos al Berguedà i un al Moianès

Mòdul col·locat a Puig-reig. CEDIDA

El Departament de Salut ha instal·lat, aquest dimecres, el primer dels 14 mòduls previstos de suport als centres d’atenció primària de la Catalunya central. S’ha col·locat a Puig-reig i serà un dels dos que es posaran al Berguedà. Al Bages n’hi ha previstos cinc, quatre a l’Anoia, dos a Osona i un al Moianès.

L’objectiu dels mòduls és poder atendre els casos sospitosos de coronavirus en aquells centres d’atenció primària que compten amb menys espai. El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària del Departament de Salut, que busca oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre covid i no covid.

El mòdul de Puig-reig és el model L, de 45 metres quadrats coberts i 15 metres quadrats més en forma de pèrgola a l’exterior que farà les funcions d’espai d’espera. A l’interior hi ha un espai d’atenció per a pacients amb problemes respiratoris, dues unitats per a poder fer les proves PCR, i també un d’atenció al pacient. Disposa de l’equipament mèdic necessari i també del mobiliari per a poder fer les funcions previstes.

El cost estimat de cadascun dels mòduls amb el seu equipament és de 70.000 euros. Les previsions són que el de Puig-reig estigui en ple funcionament en un termini màxim de dues setmanes.

Un total de 14

El de Puig-reig és el primer dels 14 previstos a la Catalunya Central per aquest primer semestre de l’any. En el decurs del mes de març se n’instal·len quatre més i fins al juny no es tancarà la llista prevista. La setmana que ve s’instal·larà el mòdul del CAP Osona i, posteriorment, se’n col·locaran també al CAP Torelló.

A l’Anoia se’n posaran al CAP Anoia, CAP Santa Margarida de Montbui; CAP Vilanova del Camí i CAP Calaf. Pel que fa al Bages n’hi haurà al CAP Sant Fruitós de Bages; CAP Navarcles; CAP Sallent; CAP Sant Joan de Vilatorrada, i CAP Santpedor. Al Moianès se’n posarà un, al CAP Moià; i al Berguedà hi ha previst un segon al CAP Gironella.