Impulsen un estudi per conèixer les seqüeles de la Covid-19 al Bages

La investigació servirà per comprovar quins factors predisposen a desenvolupar coronavirus persistent

La Fundació Althaia i la Fundació Aigües de Manresa impulsen un estudi per conèixer les seqüeles de la Covid-19 al Bages. La investigació, que té com a objectiu conèixer la incidència del coronavirus persistent i les seves principals manifestacions, rebrà un finançament de 3.300 euros. L’estudi comprovarà si aspectes com la gravetat de la malaltia, l’edat, i el gènere són factors que predisposen a acabar desenvolupant la covid persistent, o si els símptomes psicològics són els que predominen en les persones que tenen una major afectació de la qualitat de vida. La investigació, que durarà un any, servirà com a punt de partida per implementar un programa social i de salut que aporti solucions per millorar la qualitat de vida.

La covid persistent són aquells signes i símptomes que es desenvolupen durant o després d’una infecció provocada per SARS-CoV-2 i que continuen durant més de 12 setmanes. La condició sol presentar-se amb grups de símptomes, sovint superposats, que poden canviar amb el temps i poden afectar qualsevol sistema dins del cos.

Moltes persones amb covid persistent també poden experimentar dolor generalitzat, fatiga, persistència de temperatura elevada i problemes neurològics i/o psiquiàtrics entre altres. Per tal d’oferir un tractament adequat a aquesta patologia, des d’una perspectiva multidisciplinar, Althaia va posar en marxa, ja fa uns mesos, la Unitat Postcovid que ja ha atès centenars de malalts. Amb aquesta nova iniciativa s’afegeix la recerca, fent un pas més enllà del tractament.

Aquesta investigació se sufragarà gràcies a part dels diners aportats pels participants a la Transèquia de Manresa i la Fundació Althaia.