Horrorland s’acomiada de Cercs per la crisi del coronavirus

El parc del terror, que no ha pogut obrir l'últim any, lamenta el suport "insuficient" de les administracions locals

El parc del terror de Cercs, Horroland, diu adéu després de tres anys pels estralls de la crisi del coronavirus i manca de suport institucional. El projecte es trobava econòmicament “a la corda fluixa” i ha decidit marxar del municipi, però ja escolta ofertes d’altres indrets “de tot l’Estat”, segons han confirmat a l’ACN.

El 2020 la instal·lació acabava de fer una “gran inversió” en adaptacions i es va trobar sense poder obrir i havent de tornar els diners de les entrades del curs, que ja s’havien exhaurit. El parc va recórrer a les ajudes de les administracions, i en concret de l’Agència del Desenvolupament del Berguedà, però han estat “insuficients” per la continuïtat d’un projecte que representa 300.000 euros anuals de manteniment.

Horrorland marxa del Berguedà però no descarta reobrir en un altre indret de Catalunya o de la resta de l’Estat. Hores d’ara el parc ja ha rebut “moltes ofertes” d’altres indrets d’aquí i de fora i no falten les “ganes” de continuar amb el projecte, segons ha informat a l’ACN un portaveu de l’organització.

Segons els organitzadors, l’Àgència del Desenvolupament del Berguedà, que gestiona el lloguer de les naus i instal·lacions, no ha fet “cas” suficient als seus intents de posar de manifest “la debilitat del projecte” durant els darrers mesos. Després d’un any sense ingressos els organitzadors es veuen “obligats a finalitzar la seva estada a Cercs”.

Un any tancat

El darrer any 2020, Horrorland no va poder iniciar la seva tercera temporada (octubre) tot i haver venut totes les entrades. A causa de la pandèmia, una setmana abans del dia previst per arrencar la nova temporada, les restriccions del Govern per fer front a la crisi del coronavirus van obligar a suspendre’n la tercera edició.

“En aquell moment, el parc ja havia fet una gran inversió per adaptar les instal·lacions a les noves normatives i a més a més va retornar els diners de totes les entrades venudes”, informen. Aquesta situació va deixar el complex “a la corda fluixa”, i les “negociacions” amb l’administració que els lloga les instal·lacions han estat “insuficients” per mirar de redreçar-ho.

Horrorland va obrir les seves portes l’octubre del 2018 amb totes les entrades exhaurides.
L’any 2019 el parc va ampliar l’aforament i els dies d’obertura. Al llarg de les dues temporades, el centre d’oci centrat en el terror i l’adrenalina ha acumulat més de 40.000 visitants, i també presumeix d’haver “generat 170 llocs de treball i un fort impacte econòmic i turístic a la comarca”. EL 2019 el parc va guanyar el premi a millor esdeveniment europeu de terror en els prestigiosos ‘Scare Awards’.

Des del parc han agraït aquest dijous “la confiança de tots els visitants” que hi ha passat des del primer dia.