Els veïns de l’Alt Berguedà podran anar al CAP amb un servei de transport a demanda

Els dispensaris municipals s'han quedat sense metge durant l'estiu, amb l'atenció concentrada a Guardiola de Berguedà

L'entrada al dispensari de la Pobla de Lillet. ACN

El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa, aquest dilluns, un nou servei especial del Transport a la Demanda (TAD) pels veïns de l’Alt Berguedà que s’han de desplaçar des dels seus municipis fins al Centre d’Assistència Primària (CAP) de Guardiola de Berguedà. La mesura arriba després que tots els dispensaris de l’Alt Berguedà s’hagin quedat sense metge, amb l’atenció centralitzada al CAP de Guardiola. El nou servei es preveu que estigui actiu fins al 20 de setembre, quan els dispensaris haurien de recuperar el seu servei habitual.

El servei especial TAD Salut es prestarà en exclusiva pels prop de 5.000 veïns dels municipis de Gósol, Saldes, Vallcebre, Castellar de n’Hug, Sant Julià de Cerdanyola i La Pobla de Lillet que s’han quedat sense metge als dispensaris municipals.

Les condicions per beneficiar-se’n són que no puguin accedir a la seva visita amb les línies del transport públic regular d’autobús existents o les del TAD ordinari. A banda, però, caldrà, una prèvia prescripció facultativa, pel que seran els mateixos professionals sanitaris els que decidiran quines són les persones que poden accedir a aquest servei especial.