Els recintes firals de Manresa, Igualada i Vic seran nous espais de vacunació

La Regió Sanitària Central busca espais més amplis per administrar el vaccí als col·lectius professionals

L'hotel d'entitats de Berga amb persones vacunant-se. ACN

Els espais firals de Manresa, Igualada i Vic, juntament amb l’hotel d’entitats de Berga, seran a partir de la setmana que ve els espais de vacunació dels col·lectius professionals que a hores d’ara es vacunen amb el vaccí Astra Zeneca al CAP Bages, CAP Osona i CAP Anoia.

La intenció és tenir preparats espais més amplis, de fàcil accés i condicionats només per a funcionar com a centres vacunals a la Regió Sanitària Catalunya Central. Dilluns es començarà a vacunar al Palau Firal de Manresa i, a partir de dijous, ho farà el Recinte del Sucre de Vic i l’Escorxador d’Igualada. Aquesta setmana ja s’ha obert el punt de Berga, que fins ara havia acollit proves massives de cribratge durant la pandèmia.

La campanya que es va encetar el dia 27 de desembre és a punt de complir els dos primers mesos i entra en una nova fase. En un primer moment, la vacunació es va fer en equips mòbils, sobretot a les persones i professionals dels equipaments residencials i als professionals sanitaris, amb la vacuna Pfizer. A principis de febrer va entrar en acció l’Astra-Zeneca. En aquest cas, els principals col·lectius, entre d’altres, van ser els docents, els cossos de seguretat i professionals d’altres branques sanitàries. L’activitat de vacunació es va centrar als CAPs.

Segons informa Salut, aquesta setmana s’han afegit diferents punts de vacunació, en concret centres vacunals de primària, amb l’objectiu d’administrar la vacuna Pfizer als majors de 80 anys, grans dependents i usuaris de Centres de Dia, entre d’altres col·lectius fràgils.

Ara, els punts de vacunació es desplaçaran a espais més amplis i de fàcil accés, tots amb el suport dels ajuntaments implicats que han fet cessions d’espais per poder abordar aquesta nova etapa. El primer que s’ha obert és l’hotel d’entitats de Berga per garantir un punt de vacunació que evités els desplaçaments de professionals del Berguedà. L’horari d’obertura és de 16 a 18h.

A partir de dilluns s’hi suma el Palau Firal de Manresa en horari d’11 a 18h. Durant els primers tres dies de funcionament (fins dimecres), tant l’hotel d’entitats com el Palau Firal preveuen administrar 30 dosis cada hora. En total, 751 dosis confirmades. Aquests dos espais modificaran horaris a partir de dijous, quan es preveu una nova arribada de vacunes que permeti duplicar la capacitat per administrar el vaccí i obriran també els dissabtes. La previsió és que dijous també vacunin des dels nous espais d’Igualada i Vic.

Els nous espais de vacunació als recintes firals funcionaran amb el sistema de ‘ticketing’, de manera que els col·lectius a qui s’està vacunant reben un missatge al mòbil. En el missatge hi ha un enllaç que porta els usuaris a una pantalla des d’on poden reservar dia i hora de vacunació i també centre.