Desmantellen un cultiu de marihuana amb més de mil plantes en una zona boscosa de Cercs

Durant el dispositiu no es van localitzar els responsables, que aprofitaven l'aigua de l'embassament de la Baells

Plantes de marihuana enmig del bosc de Cercs (Berguedà). MOSSOS

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un cultiu de marihuana amb més de mil plantes en una zona boscosa de Cercs (Berguedà) i de difícil accés. A mitjans de setembre es va tenir coneixement d’una possible plantació a prop de l’embassament de la Baells, situada en el clot de la Teulera i la collada de Gavilans. Amb l’ajuda d’un helicòpter, es va constatar que s’havien desbrossat i aplanat dues zones de bosc per al cultiu.

També aprofitaven l’aigua de l’embassament per regar el cultiu. Un operatiu durant l’1 d’octubre va confirmar la seva existència però no va permetre detenir cap responsable. La investigació segueix oberta.

Per arribar fins a la plantació, els agents van necessitar el suport de la unitat Aquàtica per travessar l’embassament. Tot seguit, els agents van haver de caminar per una orografia escarpada i de difícil accés. El dispositiu també va comptar amb el suport d’un helicòpter del cos.

En arribar-hi, van localitzar 1.050 plantes de marihuana en diferents estat de creixement distribuïdes en dos camps de cultiu. Per altra banda, s’havien netejat i tallat un numero considerable d’arbres i el sotabosc per fer-ho possible.

Entre aquests camps, en una zona elevada, es va localitzar un embassament artificial on emmagatzemaven l’aigua per regar les plantes. També s’havien muntat una cuina, que confirmaria que cultivadors i vigilants de la plantació hi vivien.

La investigació continua oberta per localitzar els presumptes autors de la plantació de marihuana ja que, en el moment en què els agents van accedir-hi, no van localitzar a ningú.