L’Ajuntament de Berga iniciarà obres als trams afectats per despreniments de la Serra de Queralt

La propera setmana una empresa especialitzada iniciarà les obres de sanejament i purga de roques als trams propers als camins de Queralt que van resultar afectats per despreniments i en els quals l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va determinar que eren necessaris treballs de sanejament per tal de millorar-hi la seguretat. Els treballs de sanejament es realitzaran al Camí de Ronda del Santuari de Queralt i al tram de la drecera de Queralt que uneix Fumanya amb l’aparcament del Santuari, concretament entre la capella de la Mare de Déu dels Dolors i la capella de Sant Jaume. També es consolidarà una falca rocosa situada sobre la Capella de Sant Jaume.

Vies alternatives per accedir a peu a Queralt

Durant la realització dels treballs quedaran tallats el camí de ronda del Santuari per la banda del solei i la drecera que uneix Fumanya amb el Santuari. Les vies alternatives per accedir a peu fins a Queralt seran a través del camí de l’obaga, per Sant Pere de Madrona o pel camí de Garreta. D’altra banda, s’han retirat trams de barana de fusta per evitar danys durant els treballs. La durada prevista de les obres és d’uns 15 dies.

Actuació subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024

Aquesta actuació tindrà un cost de 28.199,07 € i està subvencionada en un 70% pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per al període 2020-2024, del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, pel qual l’Ajuntament de Berga rebrà una subvenció de 220.931,48 €.