Aquest dijous s’inicia un cribratge poblacional a sis barris de Manresa

La previsió és realitzar entre 2.500 i 3.000 proves PCR als barris de les Escodines, Barri Antic, Poble Nou, Carretera de Santpedor, Font dels Capellans i Sagrada Família

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Manresa treballen coordinadament per fer una recollida de mostres PCR a la població a conseqüència de l’augment de casos durant les darreres setmanes. L’objectiu dels cribratges és el de detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus. La previsió és realitzar entre 2.500-3.000 proves PCR als barris següents: Escodines, Barri Antic, Poble Nou, Car retera Santpedor, Font dels Capellans i Sagrada Família.

 

El cribratge massiu es farà entre el dijous 29 d’octubre i el divendres 6 de novembre  per a les persones sense simptomatologia, entre els 15 i els 64 anys i que siguin veïns i veïnes d’aquests barris i que no s’hagin fet cap PCR darrerament. Les unitats mòbils del SAP Bages-Berguedà, juntament amb l’ajuda de la Creu Roja i els Equips d’Atenció Primària de Sagrada Família i Plaça Catalunya de l’Institut Català de la Salut i els de Les Bases i Barri Antic de la Fundació Althaia, seran els encarregats de realitzar la recollida de mostres.

 

L’Ajuntament de Manresa ha enviat cartes al veïnat d’aquests barris per tal d’informar-los dels cribatges.

 

Els dies, llocs i horaris que es faran els testos son els següents:

Barris de les Escodines i Barri Antic

Dies: 29 i 30 d’octubre

Horari: de 8:30 a 13:30h  i de 15:00 a 20:00h

Lloc: Casal de les Escodines (C. Sant Bartomeu, 50)

Barris del Poble Nou i Carretera Santpedor

Dies: 3 i 4 de novembre

Horari: de 8:30 a 13:30h  i de 15:00 a 20:00h

Lloc: Ateneu de les Bases ( C. Cintaires)

Barris de la Font dels Capellans i Sagrada Família

Dies: 5 i 6 de novembre

Horari: de 8:30 a 13:30h  i de 15:00 a 20:00h

Lloc: Casal Cívic Font dels Capellans ( C. Granollers, s/n)