7.760 persones ja han rebut la vacuna contra la Covid-19 a la Catalunya Central

El vaccí s’ha administrat als Hospitals de Berga i Vic i aquesta semana arribarà a Manresa i Igualada

Un total de 7.760 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la Catalunya Central. Ja s’ha començat a vacunar en residències del Bages, Berguedà, Anoia, Moianès, Osona i Solsonès i, la setmana passada, es va administrar també la primera dosi als professionals sanitaris.
A banda del personal de les residències, ja s’han començat a vacunar a l’atenció primària, SEM, l’Hospital de Berga i el Consorci Hospitalari de Vic. Aquesta setmana serà el torn de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, la Fundació Althaia i l’Hospital d’Igualada.
Segons dades de Salut al Bages, Berguedà i Moianès, on les vacunacions van començar a finals de desembre, ja han arribat a les 4.164 dosis administrades. D’elles, 2.082 han estat per a residents- Mentre que al Berguedà ja s’han visitat totes les residències, al Moianès i Bages encara en queda alguna de pendent.

Pel que fa als professionals sanitaris del Bages, Berguedà i Moianès, fins aquest dilluns s’havien vacunat 798 professionals, principalment de l’atenció primària, i a 298 professionals de l’Hospital de Berga. Aquesta setmana serà el torn dels professionals de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, la Fundació Althaia, així com professionals de SEM i de l’atenció primària

Pel que fa a Osona, s’han vacunat 2.269 persones, la majoria, 1.605, de residències. D’aquests 1.057 són residents i 548 personal que treballa a residències. La resta, 664, són la primera dosi que s’ha administrat a professionals de la sanitat: 360 en una primera vacunació a professionals del Consorci Hospitalari de Vic, 31 a personal del SEM i 241 professionals d’Atenció Primària.

A l’Anoia i el Solsonès la vacunació ha arribat a 1.327 persones. En total s’han vacunat 1049 persones a residències, de les quals 648 són residents. També s’ha començat la campanya de vacunació a professionals sanitaris de primera línia amb vacunes a 278 persones d’atenció primària. La previsió inicial per a aquesta setmana és prioritzar la vacunació de residències i començar la vacunació a l’Hospital d’Igualada.

La prioritat, afegeix Salut, és acabar d’administrar les primeres dosis a totes les residències on no hi hagi brots actius, que es farien més endavant.