Un espectacle de la companyia Traüt acosta el Setge de Cambrils a l’alumnat de primària

El programa Setge a les Escoles ha tornat a les escoles de Cambrils entre els dies 1 i 3 de desembre, complint totes les mesures de prevenció de la Covid

Un espectacle de la companyia Traüt ha acostat el Setge de Cambrils de 1640 als grups de 5è de primària. En aquesta edició hi han participat cinc escoles del municipi  (La Salle, Marinada, Escola Cambrils, la Bòbila i Joan Ardèvol) i en tots els casos les sessions s’han realitzat a l’exterior per poder aplicar les mesures que exigeix el Procicat per realitzar activitats.

El Departament de Cultura ofereix aquesta representació teatralitzada per explicar aquest episodi d’una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa que es va engegar anys enrere amb l’objectiu de donar a conèixer la història de Cambrils als més joves.

 “El corrocontes del Setge” és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è.

Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen “la història del Setge de 1640” i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions s’han realitzat entre els passats dies 1 a 3 de desembre, prèviament a la celebració de la diada, que es commemorarà aquest any  el diumenge 13 de desembre a través de les xarxes socials.

El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.