Reus Transport crea la Línia 12 Montserrat-Hospital

Esn tracta d'un enllaç directe entre la zona sud de la ciutat i l’Hospital

Reus Transport posa en marxa una nova línia de bus per donar més servei als barris del sud de la ciutat: la Línia 12, que connectarà els barris Montserrat i Fortuny amb l’Hospital els dies feiners. La Línia 12 s’estrenarà el 23 d’octubre i a final d’any es farà balanç per saber quina acollida té entre els viatgers.

La nova línia de bus urbà enllaçarà de forma directa els barris Montserrat i Fortuny amb l’Hospital Universitari Sant Joan. Ara aquest servei es cobreix amb la Línia 10 que surt del barri Montserrat en direcció a Oques, passant per l’estació d’autobusos de Reus, on cal fer transbord amb la Línia 60 per arribar a l’Hospital.

La implantació de la Línia 12 permetrà fer aquest desplaçament sense necessitat de fer transbord i amb una reducció de 5 minuts del temps de desplaçament respecte al servei actual: des del barri Fortuny a l’Hospital el trajecte serà de 10 minuts i des del barri Montserrat a l’Hospital, 15 minuts.

201710_linia_12_planol_0

Les característiques de la nova línia
La proposta de traçat comença al barri Montserrat, pujarà pel carrer d’Astorga fins a l’avinguda de Sant Bernat Calbó, continuarà per l’avinguda del President Macià per arribar a l’avinguda de Bellissens, on es desviarà fins a l’Hospital de Sant Joan. La Línia té un recorregut total de gairebé 8 quilòmetres i tindrà assignat un vehicle per cobrir el servei des de les 8:45 a les 18:45 h els dies feiners de dilluns a divendres, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

La modificació del servei s’aplicarà a partir del dilluns 23 d’octubre en període de prova. A final d’any es farà balanç per decidir si s’apliquen aquests canvis de manera definitiva. Amb la posada en marxa de la Línia 12, es redueix el servei de la Línia 11, que connecta els barris Montserrat i Fortuny amb el centre de la ciutat. En canvi, la Línia 10, que uneix el barri Montserrat amb el barri Gaudí, passant pel centre de la ciutat, no modifica els horaris ni la freqüència.

El regidor i president de Reus Transport, Marc Arza, emmarca aquestes novetats en «la voluntat per atendre la demanda dels veïns de dotar els barris d’aquesta zona d’una connexió directa amb transport públic amb l’Hospital. La connexió amb el centre continua ben coberta amb el bimoni de les línies 10 i 11. Esperem que la proposta tingui bona acollida i els veïns l’utilitzin per traslladar-se fins a l’Hospital.»
Aquesta modificació del servei s’ha aprovat al consell d’administració de l’empresa municipal Reus Transport celebrat aquest dimecres 4 d’octubre. L’acord arriba després que l’Ajuntament encarregués a Reus Transport la realització d’un estudi amb l’objectiu d’analitzar la viabilitat econòmica i tècnica de la implantació d’aquesta nova línia.

Prop d’un 3 % més de viatgers fins al juny
Pel que fa a l’evolució de l’activitat durant el primer semestre de 2017, la xifra d’usuaris s’incrementa més d’un 2,7 % de gener a juny, el que significa prop de 34.000 viatgers més. Si el primer semestre de l’any 2016 van fer servir el bus 1.252.684 usuaris, durant els primers sis mesos de 2017 la xifra ha superat l’1,28 milions, concretament, 1.285.583 usuaris. Les línies que més creixen són la L60 –que uneix l’Hospital amb Oques, amb un 12,9% més per l’increment de servei en horari de tarda– i la L10 –que cobreix el barri Montserrat, amb un 5,5% més de viatgers.