Reus renova la tecnologia dels aparcaments municipals

La inversió global és de 400.000 euros

El regidor d’Urbanisme i president de Reus Mobilitat i Serveis, Marc Arza, ha presentat la renovació tecnològica de la xarxa municipal d’aparcament amb la implantació d’un nou sistema de pagament mitjançant el codi QR.

Aquest sistema comporta el canvi de tots els caixers automàtics per reduir el temps del procés de pagaments i fer-lo més fiable. Al moment de pagar només cal mostrar el codi QR i a la sortida el lector de matrícula situat a cada carril detecta que l’usuari ha pagat i aixeca la barrera de forma automàtica. En paraules d’Arza: “ha estat un pas necessari pels usuaris”.

La inversió global és de 400.000 euros i suposa el començament de l’era digital dels pàrquings municipals de Reus. El sistema s’instal·larà durant les pròximes setmanes als vuit aparcaments de la xarxa municipal -Oques, Baluard, Llibertat, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran i La Fira Centre Comercial- també s’incorporarà als aparcament de l’Hospital i de l’Edifici Tecnoparc quan es gestionin des de Reus Mobilitat i Serveis, abans del mes de juny.

El regidor ha recordat que un any més s’han congelat els preus i es manté vigent la tarifa reduïda de l’aparcament de llarga durada, amb un màxim diari de 4 euros.