Un reusenc participa en l’assaig clínic de la vacuna de Pfizer: “L’endemà vaig tenir febre”

Viu a Oklahoma i es va apuntar voluntàriament per fer-se les proves

Miquel Fernández Barros és un dissenyador de software reusenc, tot i nàixer a Barcelona, que des de fa quatre anys viu a Oklahoma (Estats Units). Ell és un dels 43.000 voluntaris que participen en l’assaig clínic de la vacuna de Pfizer i aquest dissabte ha explicat la seva experiència en una entrevista al programa Via Lliure de RAC1.

Es va decidir apuntar voluntàriament per fer-se les proves en un laboratori local després de veure una campanya de publicitat per televisió i internet. “Dura un total de 26 mesos, amb sis o set visites”, explica. «A la primera visita t’injecten la primera dosi, a més et fan la prova PCR; la segona visita és la segona dosi, també et fan la prova i durant la tercera visita et fan una analítica, per saber si has desenvolupat anticossos o no”, relata.

“L’endemà de la primera dosi tenia símptomes com si tingués la grip, vaig tenir febre, dolor general, malestar, cansament… i em van durar unes cinc hores”, ha explicat a l’entrevista a RAC1. “La segona dosi ja em van dir que seria més intensa i, efectivament, el mateix dia vaig tenir molt més malestar, molt més dolor, estava fatal, com si hagués agafat una grip molt forta. Els efectes em van durar aquella nit i l’endemà”.

Miquel Fernández ha apuntat que “no sé si en tinc o no, no t’informen sobre això i tampoc saps què és el que t’han injectat realment, si és la vacuna en si o un placebo”. “Jo cada setmana he de reportar si tinc símptomes; tenim un diari electrònic, una app al mòbil que hem d’omplir setmanalment. Simplement contestes si tens símptomes de Covid-19 i ja està, això és tot, no hi ha cap altre seguiment sempre que no reportis símptomes”.