Surt a licitació la redacció dels estudis tècnics d’obres del futur Centre Cívic Gregal

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs la redacció dels documents tècnics de les obres de reforma, i urbanització de l’entorn, de l’antiga nau magatzem de vins del Palau Boule, que acollirà el futur Centre Cívic Gregal. Aquest edifici forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus. El pressupost màxim de licitació dels estudis és de 179.157,65 euros (IVA inclòs) i la durada del contracte d’1 anys i 10 mesos. El termini per a la presentació d’ofertes acaba el proper 6 d’agost.

El projecte del futur centre cívic al barri Niloga contempla tres fases d’actuació:

  • Fase 1. Les obres d’adequació de la nau existent per a reconvertir-la en l’edifici del Centre Cívic Gregal. També les obres de la urbanització vinculada obligatòria que correspon a l’espai exterior a la zona de l’accés de l’edifici.
  • Fase 2. Els treballs d’urbanització de la cruïlla del carrer Gaudí amb el Carrer Castellvell.
  • Fase 3. Urbanització del carrer de Castellvell.

El projecte parteix de la previsió municipal, recollida al Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023, d’incrementar la xarxa municipal de centres cívics, i incorpora les aportacions de la ciutadania recollides durant el procés participatiu impulsat per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals per al disseny del nou centre cívic.

Nou equipament al barri Niloga

El nou centre cívic donarà servei a la zona compresa entre el barri Niloga, el carrer Ample, la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat, i la zona del carrer de Doctor Robert i carrers adjacents.

Per assolir aquest objectius, el projecte bàsic proposa, entre altres, les solucions següents:

  • Recuperar l’aire industrial en la imatge exterior de la nau, com a recordatori de l’esplendor que va tenir a l’època l’empresa del comerciant de vins, el Sr. José Boule (1860).
  • Obertura d’una nova plaça a la cantonada dels carrers de Castellvell i de Gaudí, que genera l’accés principal al centre cívic i un nou accés al col·legi. Aquest nou espai es ressalta amb una pèrgola urbana que completarà la façana de l’equipament.
  • Remodelació urbanística a l’entorn del carrer Castellvell: ampliació de voreres, reducció de l’espai viari amb un sol carril de circulació lenta i execució a la cruïlla amb el carrer de Gaudí d’una zona elevada de pas prioritari de vianants.
  • Un programa funcional, dividit en dues plantes, per desenvolupar la cartera de serveis pròpia de la xarxa de centres cívics.

El programa funcional previst a la planta baixa inclou un vestíbul-recepció, set despatxos, una sala de reunions, un espai de joc infantil i família, un office, un nucli de banys, les escales-ascensor, l’escala intermitja, un bar i sala polivalent. A la primera planta hi haurà dos espais de trobada, una aula taller amb magatzem, el casal de gent gran, l’aula de formació doble amb possibilitat de compartimentació individual, quatre despatxos, un nucli de banys, una aula cuina, l’aula informàtica, vestuaris i una aula d’activitat física.