Un conductor que es negava a fer la prova d’alcoholèmia quadruplica la tasa a Reus

La Guàrdia Urbana han instruït diligències judicials contra l'home de 48 anys

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest diumenge, 12 d’agost, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d’un turisme Ford Escort, un veí de Reus de 48 anys d’edat, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

A les 00:03 h, al carrer de Recasens i Mercader, una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar el vehicle per una infracció. La prova de mostreig va donar un resultat positiu de 0,94 mg/l d’alcohol en aire espirat, i posteriorment el conductor es va negar a realitzar la prova. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per la negativa a realitzar la prova amb simptomatologia d’haver conduït sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.