Provoca un accident i dóna positiu en alcoholèmia

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest diumenge, 19 d’agost, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d’un turisme Peugeot 206, un veí de Reus de 23 anys d’edat, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

A les 06:44 h d’aquest diumenge, a l’Avinguda de Falset, agents de la Guàrdia Urbana han instruït diligències judicials al conductor per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit amb resultat d’accident de trànsit, ja que conduïa sota els efectes de l’alcohol amb una taxa de 0,52 mil·ligrams per litre d’aire expirat.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.