Enxampada a Reus una assistenta de la llar que substituïa les joies que robava per bijuteria

Se l'acusa d'onze delictes de furt i estafa i es calcula que hauria sostret objectes valorats en més de 40.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Reus una dona de 40 anys, nacionalitat romanesa i veïna de la ciutat com a presumpta autora d’onze delictes de furt i estafa. Segons un comunicat de la policia catalana difós aquest diumenge, la dona robava joies als domicilis on treballava d’assistenta i posteriorment les substituïa per bijuteria per no aixecar sospites. Els fets es remunten al 28 de setembre, quan els Mossos van saber que una dona havia robat diversos objectes de valor al pis on treballava fent tasques de neteja. Arran d’això es va obrir una investigació que va determinar que des del 2011 havia robat joies i rellotges valorades en més de 40.000 euros que després va vendre en establiments de compravenda de Reus.
Arran d’una denúncia del passat 28 de setembre, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que una dona havia furtat diverses joies del pis on treballava fent tasques de neteja. Ella va reconèixer a la propietària els fets i aquests es van posar en coneixement del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

Davant d’això, els mossos van indagar sobre la sospitosa i van detectar que, des del 2011, havia fet diverses vendes de joies i articles de luxe en diferents establiments de segona mà i de compravenda d’or del municipi de Reus. Els agents van recopilar diferents contractes de compravenda de la detinguda i van comprovar que en alguns dels casos les peces ja s’havien fos i no es podien recuperar.

Segons un comunicat de la policia catalana, la detinguda es guanyava la confiança dels propietaris de la casa i, una vegada estava integrada en la família, aprofitava per furtar les joies. En algunes ocasions i per no ser descoberta, la dona va substituir les joies i rellotges furtats per altres falsos o bijuteria.

Aquest intercanvi de joies li donava un marge de maniobra que li permetia constatar si el botí tenia una sortida en el mercat de segona mà i, si era el cas, evitava aixecar sospites davant els propietaris.

En un dels domicilis on treballava va sostreure un rellotge d’alta gamma valorat en 3.000 euros que va substituir per un altre de fals per tal de no aixecar sospites amb la propietària.

Els Mossos d’Esquadra, fins al moment, han recollit onze denúncies de diferents víctimes i calculen que la dona va furtar dels diferents domicilis on treballava objectes de luxe per un valor aproximat d’uns 40.000 euros.

La detinguda va passar el 23 d’octubre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.