Denunciat un conductor que gairebé quadruplicava la taxa d’alcoholèmia a Reus

L’home es va veure implicat en un accident de trànsit sense ferits

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest dimecres diligències judicials contra un conductor per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, amb un resultat positiu de 0,93 mg/l a la prova d’alcoholèmia practicada.

El 14 d’agost a les 16:25, es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats un turisme Renault Clio conduït per una veïna de Reus de 40 anys que va resultar il·lesa i un turisme Nissan Qashqai conduït per un veí de Reus de 54 anys que també va resultar il·lès, però el qual a la prova d’alcoholèmia practicada va donar un resultat positiu de 0,93 mg/l d’alcohol en aire aspirat.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.