El wifi gratuït als busos de Reus permetrà implantar el pagament amb targeta

Els usuaris del transport públic municipal disposaran a partir d'aquest mes de maig de wifi gratuït als autobusos

Els usuaris del transport públic municipal disposaran des d’aquest mes de maig de wifi gratuït a tots els autobusos de la flota de Reus Transport. Des d’aquesta mateixa setmana, el nou servei ja està disponible a cinc busos, però està previst que durant aquest mes tots els vehicles ho incorporin (15 en total). La iniciativa no sorgeix només per oferir el servei de wifi a la ciutadania, sinó per obrir les portes a noves prestacions que requereixen, necessàriament, aquest. L’exemple més clar és la implantació del pagament del bitllet senzill amb targeta de crèdit, un servei que pretén ser una realitat “abans d’estiu”, segons ha apuntat el president de Reus Transport, Marc Arza.

El WifiBus ha arribat “per poder pagar amb targeta” i no a la inversa, ha destacat Arza. Així, el president de l’empresa municipal ha explicat que el wifi gratuït als autobusos sorgeix amb la finalitat de poder implantar altres serveis, principalment i a curt termini, el pagament del bitllet senzill amb targeta de crèdit. Segons Arza, “fa mesos” que s’explora aquesta modalitat amb l’objectiu de reduir el temps de pagament als autobusos en servei, que actualment és d’una mitjana de 20 segons, i que s’hauria de reduir a uns 3 segons. La implantació de la targeta de crèdit –que s’espera abans de l’estiu, segons el regidor–permetria aquesta reducció de temps.

“Connexió oberta amb clau de pas”

Tot i que la implementació del WifiBus es fa amb la finalitat d’oferir noves prestacions, també permetrà que els usuaris gaudeixin d’aquesta connexió mentre realitzen els seus trajectes. Per poder oferir el servei, Reus Transport ha instal·lat un router 4G a tots els autobusos, amb una línia mòbil d’accés a Internet que incorpora senyal wifi. La connexió és “oberta i amb clau de pas”, com ha apuntat Arza, i tant la xarxa com la contrasenya són les mateixes a tots els vehicles: REUSTRANSPORT en ambdós casos. D’aquesta manera, els viatgers de Reus podran connectar-se gratis amb els seus dispositius mòbils, sigui telèfons, tabletes o ordinadors.

El projecte WifiBus es tradueix en una inversió de 9.400 euros, “assumible”, segons Arza i s’afegeix a la xarxa gratuïta Reus Wifi que ja ofereix l’Ajuntament amb 16 punts situats a la via pública, i que el 2017 va tancar amb un balanç de més de 106.500 usuaris. A més, WifiBus també s’emmarca en el projecte de Reus Smart City i esdevé un exemple més de mobilitat intel·ligent.