Una vintena d’inscrits als cursos de formació en Big Data impulsats pel Clúster TIC

Els cursos que han començat aquest matí i que tindran un durada de dos mesos, es realitzen en el marc del conveni per al desenvolupament del programa 'Conecta Empleo' de la Fundació Telefònica

Una vintena de persones s’han inscrit als cursos gratuïts en Big Data impulsats per la Fundació Telefònica, l’Ajuntament de Reus i l’associació Clúster Tic, per afavorir la inserció laboral de joves a través de la formació en àmbits digitals.

Els cursos que han començat aquest matí i que tindran un durada de dos mesos, es realitzen en el marc del conveni per al desenvolupament del programa ‘Conecta Empleo’ de la Fundació Telefònica. S’adrecen a joves d’entre 18 i 35 anys en atur, amb el compromís d’inserir laboralment el 50% dels participants que superin el curs. La temàtica dels cursos és:

• Big Data Processing, que es farà a l’edifici CEPID (av. Cambra de Comerç 42, al Tecnoparc), de 8.30 h a 14.30 h.

• Big Data Visualizations, al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10), de 8.30 h a 14.30h.

El regidor de Promoció Econòmica i president del Clúster TIC, Marc Arza, ha destacat «la necessitat de formar joves en un sector que cada cop té més demanda al territori».

Els participants als cursos adquiriran coneixements i habilitats que els permetran utilitzar el Big Data a les empreses. En el cas del ‘Big Data Processing’, aprendran a aconseguir informació dins les grans quantitats de dades per millorar el negoci i en el de ‘Big Data Visualization’ a visualitzar les dades en aquest entorns per presentar qualsevol tipus d’informació d’una manera visual i senzilla.

El projecte ‘Conecta Empleo’ està desenvolupat per la Fundació Telefònica arreu de l’Estat, per tal d’afavorir l’empleabilitat jove en l’àmbit digital i arriba a Reus per primera vegada a través de l’acord a tres bandes entre la Fundació Telefònica, l’Ajuntament de Reus i l’associació Clúster TIC.

La Fundació Telefònica s’encarrega de la selecció de candidats i assumeix la formació, la realització d’acccions per aconseguir la inserció laboral dels alumnes, la cerca i selecció de mentors i gestiona la plataforma per facilitar la inscripció dels alumnes i els continguts del curs.

L’Associació Clúster TIC, integrada per més de 40 empreses i institucions amb l’objectiu promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector TIC a la ciutat de Reus, es compromet a col·laborar en la inserció d’almenys el 50% dels alumnes que superin els cursos.

L’Ajuntament de Reus ha posat a disposició els equipaments per la formació i per fer els processos de selecció i les entrevistes personals. D’altra banda, farà seguiment de les accions formatives i avaluarà el projecte i la formació.