Una quarantena de cellers participaran a la Reus Viu el Vi 2019

L'onzena edició del certamen tindrà lloc del divendres 7 al diumenge 9 de juny a la plaça de la Llibertat

Acte de presentació de la Reus Viu el Vi 2019. foto: Julio Collado

Reus es prepara per celebrar la Reus Viu el Vi 2019. Del divendres 7 al diumenge 9 de juny, la plaça de la Llibertat acollirà l’onzena edició de la fira de vins de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Comerç de Reus. En aquesta ocasió, una quarantena de cellers del territori presentaran més de 160 vins diferents i també hi haurà cuit proveïdors gastronòmics. En total hi haurà més d’una cinquantena d’estands oberts al públic.

A més, la Reus Viu el Viu 2019 acollirà la Segona Mostra del Vermut de Reus, després de l’èxit assolit en la passada edició. Hi estaran representades les marques locals Cori, Miró, Rofes, Or del Camp, Olave, Fot-li i Iris-De Muller. A més, també es podran tastar dues marques convidades: el Vermut Mercadal i l’aperitiu Cap de Ruc, del celler Ronadelles de Cornudella.

Cal destacar que el dissabte i el diumenge, de 12 a 14.30 hores, només estarà oberta l’àrea del vermut de Reus, que s’ubicarà al costat nord de la plaça. Per poder participar en aquest tast, els assistents hauran d’adquirir un got de vidre especial del Vermut de Reus a dos euros i mig que inclourà dos tastos de vermut. També s’oferiran patates de la marca reusenca Piqué i olives a un euro cada ració. Per sis euros es podrà adquirir el lot sencer, que inclou el barret oficial de la Mostra.

A la tarda la fira obrirà en la seva totalitat, divendres i dissabte de 17.30 a 23.30 hores i el diumenge de 17.30 a 22.00 hores. Els assistents podran comprar per 13 euros el lot del tast que inclou la copa oficial, cinc tastos, el portacopes, el catàleg de la fira i la possibilitat de guanyar el barret oficial del certamen. Paral·lelament, a la coca central de la plaça, s’hi ubicarà l’àrea gastronòmica on es podran triar diverses especialitats a un preu de dos euros i mig.

La fira s’inaugurarà oficialment el divendres 7 de juny a les 1.00 hores amb un acte que comptarà amb la participació de la Geganta Arlet de la Colla dels Alegre del barri del Carme i el gegant Peret Ganxet del barri del Santuari. Pel que fa a la fira, es tornarà a apostar per l’actuació en directe de dos DJ i dissabte al matí rebrà la visita de la Biblioteca sobre rodes per difondre llibres d’enologia entre el públic. Per últim, cal destacar el vessant solidari de la Reus del Vi 2019, que es concretarà amb la col·laboració amb la fundació Amics del Joan Petit Nens amb Càncer.