UGT alerta de la “falta de seguretat” dels vols a l’Aeroport de Reus

Culpen Aena i Enaire de "menysprear" la qüestió i apunten que "tan sols la sort pot fer que no hi hagi cap fallada dels equips"

La UGT ha alertat aquest dimecres de la “falta de seguretat” dels vols a l’Aeroport de Reus. Segons el sindicat, es produeixen “habitualment” afectacions a la seguretat operacional a causa de les “salvatges retallades en personal i mitjans materials” aplicades per la direcció i culpen Aena i el gestor de navegació Enaire de “menysprear la seguretat dels vols” que operen des de Reus. El sindicat afirma que el 3 de juliol un vol dirigit a Glasgow es va enlairar “sense ajudes a la navegació, ni vigilància, a causa d’una apagada general a la torre de control per falta de tècnic de navegació aèria a Reus”. En aquella ocasió, “es va suplir amb un tècnic de Barcelona, que desconeixia la instal·lació i no va poder preveure l’avaria ni solucionar-la”. La UGT assenyala que aquest no va ser el primer cop que la torra es quedava sense tècnic, ja que asseguren que també va passar el 26 d’abril i 17 de juny, i que aquest dimecres a la tarda es repeteix la situació amb la supervisió d’un tècnic que no coneix la instal·lació. “Tan sols la sort pot fer que no hi hagi cap fallada dels equips”, asseguren.

La UGT va denunciar a començament d’any que els gestors aeroportuaris estaven “jugant a la ruleta russa amb la seguretat de les operacions” i lamenten que, aleshores, van ser titllats d’irresponsables. “Quan es pretén anar al límit de manera constant, és qüestió de temps que passi alguna cosa que després s’hagi de lamentar”, apunten aquest dimecres en un comunicat. La Secció Sindical de la UGT a l’aeroport de Reus confia que aquests episodis no arribin a tenir més afectació per als passatgers que un retard o un desviament a un altre aeroport.