Tanquen l’espai provisional d’esbarjo per a gossos del barri Gaudí

L’Ajuntament de Reus tanca a l’ús públic aquest dilluns 3 de febrer la zona d’esbarjo per a gossos que es va construir fa dos anys de manera provisional al barri Gaudí, entre els carrers de Figueres i l’avinguda de Barcelona. El motiu és l’evolució de les obres de construcció del Parc de les Olors del Projecte de Recuperació i millora del passeig de la Boca de la Mina, el qual inclou la construcció de l’espai d’esbarjo per a gossos definitiu, en el mateix lloc que l’actual i de característiques semblants.

La previsió és que la zona definitiva s’obri al públic coincidint amb la finalització del conjunt de de les obres del Parc de les Olors, entre els mesos de març i abril.

La regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública té previst aprofitar les tanques de les instal·lacions actuals per obrir una nova zona d’esbarjo per a gossos a l’entorn del Mas Abelló, amb la qual la ciutat disposarà de la novena zona d’aquestes característiques.

L’Ajuntament està implantat zones d’esbarjo per a gossos en diferents parcs o terrenys municipals, en resposta als suggeriments dels propietaris de gossos. L’objectiu és dotar la ciutat d’espais nets i segurs, tant pels animals, com per a la resta de usuaris. En aquests espais tancats, els animals poden fer exercici amb seguretat, alhora que es recorda als propietaris la responsabilitat que han de tenir a l’hora d’utilitzar-los.

D’altra banda, l’Ajuntament ha dotat la ciutat amb espais d’higiene o pipicans, que permeten als propietaris de gossos disposar de zones adequades dins l’àmbit urbà perquè els animals puguin fer les seves necessitats sense pertorbar la convivència amb la resta d’usuaris de la via pública i veïns de la ciutat. Els serveis de neteja municipals fan un seguiment específic i programat de l’estat i condicions en què es troben aquests espais.