Segona edició de la bicicletada popular solidària a benefici de la Fundació Noelia

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i La Fira Centre Comercial han presentat aquest dimecres la segona edició de la Bicicletada popular solidària a benefici de la Fundació Noelia, una entitat que treballa per promoure la recerca i el coneixement a l’entorn de la malaltia de la distròfia muscular congènita. La biblicletada es portarà a terme el diumenge 14 d’octubre amb sortida i arribada a l’espai comercial situat a la plaça de l’Universi i l’avinguda de Sant Jordi.

Novament, aquest esdeveniment s’ha concebut com un espai de relació lúdic i festiu on compartir un matí esportiu i solidari. L’activitat consisteix en un recorregut pels participants en bicicleta totalment urbà de 5,5 quilòmetres i diverses activitats complementàries esportives i d’animació que s’allargaran durant tot el matí del dia 14 d’octubre.

Per participar-hi caldrà fer inscripció prèvia a través del lloc web de la bicicletada a partir del dilluns dia 1 d’octubre o al mateix centre comercial del 9 al 14 d’octubre. La inscripció requerirà l’aportació d’un donatiu de 5 euros destinat íntegrament a la Fundació Noelia i els participants disposaran de l’assegurança, el dorsal solidari i la participació en sortejos que donaran opció a diferents obsequis.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha destacat el fet que l’organització d’esdeveniments com aquest demostra que la ciutat de Reus és una ciutat solidària, amb un teixit associatiu i una ciutadania compromesos amb el suport a les causes i projectes solidaris. Durant la presentació d’aquesta bicicletada han intervingut també el regidor d’Esports, Jordi Cervera, el representant de la Fundació Noelia, Oriol Mas i la gerent de La Fira Centre Comercial, Maite Forján.

La plaça de l’Univers, punt de sortida i arribada
La Plaça de l’Univers serà el punt de sortida i arribada i disposarà de diferents elements esportius, inflables i d’animació adreçats a tots els públics, a més d’activitats esportives diverses i altres propostes lúdiques. La bicicletada, a més, reivindicarà el dret a gaudir d’una circulació segura dels practicants d’aquest esport.

El recorregut passarà per la riera Miró fins a l’Avinguda de Jaume Primer, plaça d’Hèrcules, carrer de Misericòrdia, passeig de Prim, plaça de les Oques, carrer de Sant Joan, tomb de ravals, plaça de la Llibertat i avinguda de Sant Jordi, amb final novament a la plaça de l’Univers.

La Fundació Noelia és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Catalunya, de caràcter internacional i adscrita a FEDER (Federació Espanyola de malalties rares) i ORPHANET (un portal dedicat a oferir informació i serveis per afectats de malalties rares). La Fundació Noelia destina els seus esforços a donar a conèixer la realitat dels nens amb distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI i a recaptar fons per avançar en la investigació i trobar cura per a tots els afectats que pateixen aquesta greu malaltia degenerativa.

La bicicletada i les activitats programades tindran el patrocini principal de La Fira Centre Comercial i de diferents marques comercials del propi centre, així com una àmplia llista de col·laboracions. Els participants a la bicicletada rebran un val personal i intransferible de descompte del 20% per la participació a la prova Ciclista Gran Fondo Polar La Mussara – Reus que es disputarà la propera primavera.