Reus explica experiències innovadores a l’Smart City Expo World Congress

L'Ajuntament de Reus participa en el congrés amb dues ponències sobre iniciatives innovadores incloses en el pla Reus Smart City

L’Ajuntament de Reus participa a l’Smart City Expo World Congress (Barcelona, 14-16 de novembre) amb dues ponències sobre iniciatives innovadores incloses en el pla Reus Smart City. Aquest dimarts, 14 de novembre, ha presentat l’app Aparcar, compartida entre Reus i Cambrils, per al pagament de les zones blaves i de la càrrega del vehicle elèctric. El dijous, 16 de novembre, l’Ajuntament de Reus explicarà com s’integra en la plataforma de sensors de ciutats intel·ligents anomenada SENTILO i que també comparteixen la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Reus, Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

Més enllà del mateix municipi
L’app Aparcar es planteja com un servei de zona blava unificat a disposició dels municipis a partir de l’experiència de Reus i Cambrils, els municipis que han desenvolupat la plataforma. Aquesta aplicació permet pagar la zona blava i també la càrrega elèctrica i, a més, l’usuari pot utilitzar la mateixa aplicació indistintament en els dos municipis.

Sensors que faciliten la mobilitat
Sentilo és una plataforma per a la distribució d’informació captada a través de sensors. Reus disposa de sensors en zones de càrrega i descàrrega, en places d’aparcament subterrani i de zona blava, o en vies de circulació que permeten conèixer la densitat de trànsit en punts estratègics de la ciutat. La informació captada a través de sensors es trasllada a la ciutadania a través de pantalles informatives o d’altres dispositius electrònics, de manera que es pot influir en les decisions de mobilitat dels usuaris. De la mateixa manera, l’anàlisi d’aquestes dades en facilita la gestió per part dels responsables.